Espanõl Deutsch русский Francais English
Meny MENY
mcv

mcv

En bok som saknar ord i bokstavlig mening.

Utgiven 2014 på förlaget Norlén & Slottner

Författarens ord:

"Boken mcv är ett verk framsprunget ur en tanke. Det är en bok i sin mest ordlösa form; den säger inget men samtidigt är dess tystnad desto mer talande, då den ställer frågor om litteratur, Eller rättare sagt, den bjuder in läsaren till att ställa frågor.

Idén till boken fick jag när jag läste Jorge Luis Borges novell Biblioteket i babel. I den talar berättaren om ett universum i form av ett mystiskt och oändligt bibliotek som består av gallerier som har en hexagonal form. I dessa gallerier finns bokhyllor, som var och en rymmer trettiotvå böcker, alla med samma format. Varje bok har fyrahundratio sidor, varje sida fyrtio rader, varje rad omkring åttio svarta bokstäver. Och så gott som samtliga böcker i detta närmast ofattbara bibliotek har en obestämd och kaotisk beskaffenhet..."

Mer om författarens tankar med mcv »
 

Recensioner

"A contender for magnificent book oddity of the year - mcv by Melker Garay. 410 pages of the letters mcv"
Andrew Holgate, Sunday Times Literary Editor

"I was honoured to receive mcv, an absolutely splendid object. With some apprehension, I felt a little like Herbert Ashe who received the ‘paquete sellado y certificado’ from Brazil, which produced ‘un vértigo asombrado y ligero’ in its next reader. I am hoping to survive a little longer than Ashe."
Steven Boldy, professor i latinamerikansk litteratur vid Cambridge

En "conceptual art-bok" som provocerar…
DN, Jonas Thente
Aftonbladet, Claes Wahlin
Sydsvenskan, Olof Åkerlund
Kultursidan.nu, Crister Enander
SvD, Fabian Kastner
El observador, Uruguay, Luis Roux
Kulturbloggen.com, Ingemar EL Göransson